donderdag 13 juli 2017

"gered" ( gevonden ) Eindhovense Kunst

2 schilderijen van Stan Notenboom, ik vond ze een tijd geleden, gewoon op straat tussen een aantal "sloophuizen", ik had ze mee naar huis genomen want doeken zijn doeken, dus over-schilderbaar.
Zoiets als deze dingen, "totaal anders dan mijn eigen werk" zijn extra leuk omdat het Eindhovens is, een "stukste Eindhoven" gered door Stichting Dwaalhaas..
info over Stan Notenboom >
Link

Stan Notenboom schilderde al vanaf zijn dertiende en bezocht later de Grafische School en de Avondschool voor Vrije Beeldende Vorming te Eindhoven. 
Zijn onderwerpen vond hij op straat, bijvoorbeeld een mooi stuk plastic. 
Een andere keer herinnerde hij zich droombeelden, al vond hij zelf dat hij mooier kon dromen dan schilderen. 
Ook werkte hij als echte fotorealist naar foto’s uit tijdschriften, vaak van mensen, dikwijls in surrealistische omgevingen.Veel schilderijen tonen stillevens van kledingstukken, soms overdekt met een patroon van duizenden kleine lettertjes, die herinneren aan zijn grafische opleiding.

Stan schilderde vrijwel elke dag minstens drie tot vijf uur of was in de weer met kleurpotloden en krijt. Zijn werk begon al bekend te worden via exposities van psychiatrische patiënten, zoals ‘Kunst van betekenis’in Slot Zeist en regelmatig werd zijn werk ook gekocht. 

Zijn einddoel was van schilderen te kunnen leven, maar het schilderen zelf was de hoofdzaak. Als hij een goed onderwerp had gevonden ging zijn hart sneller kloppen. 

“Dan voel je iets wat op verliefdheid lijkt. En dan realiseer je je weer, dat je absoluut niet buiten schilderen kunt,”
zei hij daarover. 

In 1997 is Stan op 37-jarige leeftijd plotseling overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stichting Dwaalhaas Inzamel-Bak - Locatie : Edisonstraat 39 ( In de Voortuin )


Recycling, Art, Design & Kringloop - "Gezocht"
Verf ( restanten ) blikken, spuitbussen, potten, tubes ( liefst geen latex ) verder alle soorten & kleuren heel erg welkom, ook andere hobby materialen en schilderijen / kunst / design om overheen te schilderen - Rommelmarkt Spulletjes - Geen grote meubels,of koelkasten enz, want daar heb ik helaas geen ruimte voor. Spulletjes die ik krijg worden voorzien van een oranje sticker en worden verkocht tegen elk aannemelijk bod tbv Eindhovense ongesubsidieerde Kunst & Cultuur. edison39.nl

*** Stichting Dwaalhaas supports "Wij Creatief Eindhoven" Leefmuseum.nl & Livingmuseum Ehv***

Dwaalhaas Chatbox